Az orrspray-k helyes használata

A nátha (megfázás) kórokozói különböző vírusok, melyek cseppfertőzéssel terjednek az emberek közt. Egyetlen tüsszentéssel a kijutó nyál- és váladékcseppecskékkel méteres távolságra is eljutnak a vírusok.

Kétkomponensű orrspray

A megfázás során az orrüreget bélelő nyálkahártya megduzzad, mert a benne futó erekből több folyadék lép ki. Ez okozza a nyálkahártya vizenyőjét, amit a betegek kellemetlen orrdugulásként élnek meg.

Az allergiás orrdugulás

Az allergiás rhinitisben szenvedők immunsejtjei szélsőségesen reagálnak az egyébként ártalmatlan anyagokra, ami lehet pollen, háziporatka, állati szőr vagy penészgomba.

A higiénia fontossága megfázás esetén

Korunkban elsősorban az influenza- és náthavírusok okoznak járványos megbetegedéseket. Még mindig sokan nincsenek tisztában a vírusok terjedését mérséklő higiéniás szabályokkal.

Választható hatóanyagok és kombinációk

A felső légutakat érintő megbetegedések, köztük a nátha, egyik legkellemetlenebb tünete az orrfolyás,orrdugulás és az ebből eredő nehezített légzés, a nyálkahártya kiszáradása.

Szmog és légzőszervi panaszok

Kétféle szmogot különböztetünk meg, a nyári, azaz los angelesi típusú szmogot, illetve a téli, azaz londoni típusú szmogot.

Orrdugulás gyerekkorban

Télen az orrdugulás leggyakoribb oka a nátha, amely a gyerekeknél gyakrabban jelentkezik, mint a felnőtteknél.

Hogyan kezelhető az orrdugulás?

Az orrnyálkahártya duzzanat csökkentése, a felgyülemlett váladék eltávolítása nemcsak a közérzetünk miatt fontos, hanem ezáltal a felülfertőzések, szövődmények is megelőzhetőek lehetnek.