Rinofluimucil alkalmazása

Rinofluimucil – Az átjárható légutakért

Alkalmazási tudnivalókHa beköszönt a tél és a hűvös idő, akkor szervezetünk előbb-utóbb találkozik nemkívánatos kórokozókkal. Leggyakrabban ezek különböző vírusok, melyek felső légúti megbetegedéseket, közönséges nevén náthát okozhatnak.

Bár ezek a megbetegedések általában nem tartoznak a legsúlyosabb kórképek közé, kellemetlen tüneteik révén mégis jónéhány álmatlan éjszakát okozhatnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az orrdugulás, a folyamatos vizes orrfolyás állandó orrfúvást kíván, s mivel önmagában ez sem segít igazán a tünetek enyhítésében, ez előbb-utóbb kimeríti az embert. Az esetlegesen fellépő szövődmények (mint például egy bakteriális felülfertőződés) pedig tovább rontják a beteg általános állapotát, közérzetét, és új tüneteket is produkálnak, mint tartós láz, arcüreggyulladás, gennyes orrváladékozás.

Hogyan enyhíthetjük a megfázás tüneteit?

Sokan, sokféle módszert ismernek a kellemetlen tünetek enyhítésére: gyakori orrfúvás, inhalálás, különböző gyógynövényes és egyéb, természetgyógyászattal összefüggő készítmények használata.

Az orrdugulás és orrváladékozás egyik leghatékonyabb ellenszere a megfelelő orrspray használata. A jelenleg kereskedelmi forgalomban kapható készítmények egyike a Rinofluimucil. Előnyei közé sorolható, hogy érösszehúzó, nyálkahártya-duzzanatot csökkentő hatóanyaga mellett tartalmaz egy nyákoldó komponenst is, melynek feladata a besűrűsödött orrváladék feloldása és kiürülésének elősegítése. Az elfolyósított orrváladékot könnyebb kifújni, a gyakori orrfújás pedig segítheti a másodlagos, bakteriális felülfertőződés kialakulásának megelőzését is.

Az orrspray használata

A Rinofluimucil már 6 éves kortól alkalmazható, spray formátuma pedig egyszerű adagolást tesz lehetővé. A vékony, orrjáratba könnyen felvezethető szórófej megnyomását követően a porlasztott hatóanyag az orrnyálkahártya nagy felületén fejti ki hatását.

A szórófej minden használat után leöblíthető, így elkerülhető a készítmény beszennyeződése. A szer naponta több alkalommal is használható, így biztosítja a szabadon átjárható légutakat.

Arra azonban célszerű odafigyelni, hogy egyfolytában 7 napnál tovább nem javasolt a szer alkalmazása, nehogy hozzászokás, rosszabb esetben függőség alakuljon ki. Célszerű pár hetes szünetet tartani, esetleg addig egy másik készítményt alkalmazni, és szükség esetén a későbbiekben ismét visszatérni a Rinofluimucil használatára.

Érdemes tehát otthonunkban is egy üvegcse Rinofluimucilt tartanunk, hogy a megfázás első jeleinél bevethető legyen.

Dr. Lesznyák Judit
2013. 03. 27.