Rinofluimucil: mikor használjuk?

Ki ne ismerné azt a rettentően kellemetlen érzést, amikor az ember egy-egy meghűlés alkalmával csak kapkod a levegő után. Az orrfúvás hiábavalónak tűnik, az inhalálás pedig csak ideig-óráig hatásos, mely által az egyébként banális fertőzések néhány napra igencsak megkeseríthetik életünket.

Szerencsére léteznek már olyan, bárki számára könnyen elérhető szerek, melyek használata segít az említett panaszokon.

Ezek közül is érdemes megismerni a Rinofluimucil orrspray-t, mely érösszehúzó, és így nyálkahártya-duzzanatot csökkentő hatása mellett nyákoldó tulajdonsággal is bír, spray formája miatt pedig az orrnyálkahártya nagyobb területén fejti ki hatását.

Mikor használjuk a Rinofluimucil orrsprayt?

Mikor használjukA meghűlést, közönséges nevén a náthát minden korosztályban leggyakrabban vírusok okozzák, a kellemetlen tünetek (orrdugulás, vizes orrfolyás, esetleg hirtelen magas láz, szaglás átmeneti megromlása, orrhang) különösebb beavatkozás nélkül, csupán tüneti szerek használatával mintegy 7-10 nap alatt gyógyulnak.

Ezzel szemben, a bakteriális eredetű megbetegedések (melyek leggyakrabban felülfertőződés következtében alakulnak ki) már komolyabb terápiás beavatkozásokat, nemritkán antibiotikum adását igénylik. Jellemzőjük a levertség, rossz közérzet mellett a sárgás-zöldes orrváladékozás, az arcüregek feletti kifejezett nyomásérzékenység, esetleg elhúzódó lázas állapot.

Mindkét esetben kulcsfontosságú, részint a szubjektív tüneteket enyhítése, részint a súlyosabb fertőzések megelőzése céljából az orrüregi és arcüregi nyáktermelés mérséklése, a váladék kiürülésének elősegítése, és az orrdugulás megszüntetése, melyre a Rinofluimucil orrspray hatékony segítséget nyújthat.

Miért a Rinofluimucil?

Hatékony, kétkomponensű (érösszehúzó + váladékoldó) összetételének köszönhetően nemcsak az orrdugulást szünteti, hanem az orrüregi váladék elfolyósításában is fontos szerepet játszik, spray formátuma révén pedig az orrnyálkahártya nagyobb területén fejti ki hatását.

Érdemes tehát így, a szezon elején beszerezni házipatikánkba, hogy szükség esetén azonnal megkezdhessük alkalmazását, ne küszködjünk át egyetlen éjszakát sem.

Dr. Lesznyák Judit
2013. 03. 27.